Frequently Asked Questions

  • FAQ

Wat je op je huid smeert, komt direct in je bloedbaan en gaat niet eerst via de filters van je lever. En dat gebeurt wel bij wat je eet. Je lever is gespecialiseerd in het verwijderen van schadelijke stoffen uit je lichaam. Maar dan moeten ze wel eerst langs je lever komen. Wat je op je huid smeert is dus zelfs nog belangrijker dan wat je eet.

Deze zou je kunnen omschrijven als: het goede uit de natuur gebruiken en/of produceren met respect voor de natuur. Natuurlijke ingrediënten en planten, kruiden en bloemen vormen de basis voor de cosmetica producten. De producten ondersteunen het verzorgende en herstellende vermogen van de huid.

Biologische cosmetica bevat geen synthetische pesticiden, geurstoffen of wordt de eigenschap van planten niet veranderd. Er zit ook geen aardolie of kunstmatige chemicaliën in. Biologische cosmetica bevat natuurlijke en biologische ingrediënten.

Er zijn veel stoffen die niet goed voor huid zijn. Deze stoffenlijst kun je op internet vinden. Hieronder noem ik de belangrijkste.
1. Aluminium
2. Paraffine
3. Parabenen
4. SLS/SLES
5. Siliconen
6. Microplastic